HYPNOTHERAPIE

HYPNOTHERAPIE

In hypnose wordt het bewustzijn, ons analytisch denken, naar de achtergrond geschoven en komt het onderbewustzijn meer tot leven. In dit onderbewustzijn zitten onze emoties, overtuigingen, herinneringen, gewoontes, patronen enz.
Hypnose is een diepe staat van ontspanning. Doordat je in deze diepe staat van ontspanning verkeerd, is het mogelijk het onderbewustzijn aan te spreken. Hierdoor kunnen gevoelens en situaties die diep weggestopt zijn, opnieuw aangeraakt worden en kan er verandering plaatsvinden van bijvoorbeeld patronen of gedrag.
De oplossing van het probleem wordt altijd door de client zelf gevonden.

Tijdens een hypnosesessie kun je gewoon; praten, denken, horen, analyseren, argumenteren, liegen, je ogen openen, iets afwijzen wanneer je iets niet wil.

Hypnose kan ingezet worden voor;

– Verwerken van trauma’s
– Innerlijke conflicten
– Als je niet lekker in je vel zit
– Verslavingen
– Angsten
– Examenvrees
– Meer zelfvertrouwen
– Enz…

In hypnose ben je volledig onder controle, jij bepaald wat er gebeurt. Hypnose heeft niets met slapen te maken. Het is slechts afgeleid van de Griekse god Hypnos: God van de slaap. Doordat je ogen gesloten zijn en je in diepe ontspanning verkeerd, lijkt het of je slaapt.

Hypnose wordt gebruikt om iemand in zijn kracht te zetten, een positieve transformatie te laten ondergaan.
Hypnotherapie kan voor vele ‘problemen’ ingezet worden.

Hypnotherapeuten gaan er van uit dat ieder mens een waarheid in zich heeft waar niet aan gesleuteld mag worden, maar waar wel een sleutel voor is.

In ons onderbewustzijn liggen alle antwoorden.